Совршената симетрија на пајаковите мрежи

Само на момент, заборавете ги чудовиштата со 8 нозе кои ги креираат овие „домови“ и погледнете ја неверојатната убавина на пајаковата мрежа.

Дрвја „облечени“ во пајажина

За време на поплавите во Пакистан, за да се спасат од водата, милиони пајаци се преселиле на дрвјата и буквално ги заробиле во пајажина.
Датум: 08 Feb 2012
, Автор: