Како да си го смените животот за време на паузата за ручек?

Голем дел од луѓето ги поминуваат работните денови во седмицата на еден рутински начин и ретко кога излегуваат од таа шема.

Кога емоциите се на слобода: За да биде сѐ во ред, најпрвин треба да прифатите дека не е

Единствената ваша желба во најтешките мигови е да бидете многу повеќе од во ред. Вие сакате да бидете среќни.

7 причини зошто не смеете да го прескокнете одморот оваа година

Земањето одмор има безброј бенефиции како по вашето здравје така и по вашата продуктивност. Еве зошто не смеете да го прескокнете одморот оваа година.
Датум: 02 Jul 2014
, Автор:

Значењето на малите нешта во текот на работниот ден

Колку и да не ги забележуваме или се противиме на нив, сепак малите работи го прават нашиот ден. Големите се само шлаг на тортата, но за да дојдете до големата работа, малите работи се тие што ве одржуваат во форма и со концентрација.
Датум: 11 Mar 2014
, Автор:

7 лесни начини за донесување тешки одлуки

Дали некогаш посакувате да постоеше лесен начин за донесување тешки одлуки?
Датум: 19 Nov 2013

9 совети за учење кои навистина помагаат

Неколку совети и трикови кои можат да ви помогнат многу полесно да го совладувате материјалот...

Психолозите ни ја откриваат тајната за совршена меморија

Седењето мирно со затворени очи на само неколку минути прави разлика помеѓу успешно помнење на новите информации наспроти нивно целосно заборавање.

Како да бидете 100% здрави?

Со неколку мали промени во вашето секојдневие, можете да си овозможите да се чувствувате 100% здрави. Прочитајте кои се тие.

5 трикови да го победите уморот на работа

Според стручњаците, брзите решенија како кафето и слатките имаат краткотраен ефект во победувањето на уморот додека сте на работа. Наместо тоа, тие препорачуваат едноставни трикови за поголема ефективност и концентрација.

Како да постигнете максимална концентрација?

Губењето концентрација може да ви се случи во различни ситуации, на пример додека слушате некакво предавање на факултет или на работа, кога зборовите што ги слушате веднаш ви се лизгаат од сеќавањата и не паметите многу...
Датум: 18 Jan 2012
, Автор:

Историјата и традицијата на кафе паузата

Не се потребни никакви истражувања за да дознаеме колку корисна може да биде кратката кафе пауза за работниците, но и општо за целиот бизнис...

Пуштени од ланец (Hall Pass)

Филм за тоа како секојдневната животна рутина, особено додека сте во брак или во долга врска, може да направи да заборавите зошто сте воопшто заедно...
12