Тест: Дали постои насилство во вашата љубовна врска?

Важно е да сфатите дека секој е подложен на ментална или физичка злоупотреба!

Имате цел живот за да го пронајдете идеалниот партнер, затоа најпрво пронајдете се себеси

Пронајдете што е она што ве инспирира и ве мотивира. Што е она што ви дава енергија и прави да останете на нозе дури и во најтешките денови.

Како да му покажете безусловна љубов на партнерот?

Безусловната љубов ја поттикнува идејата дека треба да ги разбереме, прифатиме и да се поврземе со другите луѓе без да се обидеме да ги смениме.

Успешната љубовна врска е избор, а не случајност

Луѓето кои имаат успешни врски не се среќни затоа што така им било пишано, туку затоа што донеле паметни и здрави одлуки поврзани со љубовта во нивниот живот.

Науката открива: Со какви мажи можете да доживеете најинтензивен оргазам?

Истражувачите од Универзитетот во Албани испитале група хетеросексуални жени на кои им поставиле прашања поврзани со нивните партнери, оргазми и способности на пратнерот да ги доведе до оргазам.

Совршениот маж не постои, но ако е ваш, мора да ги поседува овие особини

Ако ве прашаме во овој момент, без да ви дадеме можност да размислите, што барате во еден маж, вашиот одговор несомнено ќе биде тој да е духовит и добар човек.

Што да кажете кога некој ви изјавил љубов, а вие не сте подготвени да возвратите на истиот начин?

Тоа не значи дека не ја цените или сакате личноста која ви изјавила љубов, туку едноставно не сте подготвени и вие да го кажете истото гласно.

Бидете во врска со човек покрај кој ќе се чувствувате безбедно

Бидете со некој пред кој целосно можете да бидете свои, некој на кој му верувате и на кој можете да му го доверите своето голо тело и своите најдлабоки тајни.

15 знаци дека тој ја има контролата во вашата љубовна врска, а вие сте целосно немоќни

Секоја здрава љубовна врска треба да се заснова на взаемна љубов, почит и разбирање.

Нема ништо лошо во тоа доколку се гледате со погрешниот човек за вас во моментот

Сите посакуваат да го најдат вистинскиот. Меѓутоа, и врската со погрешниот човек има свои предности.

5 начини кои ќе ви помогнат вашата љубовна врска да ја преживее празничната сезона

Од некој аспект, празниците може да создадат повеќе стрес, како во работата, така и во љубовните врски.

Најважниот љубовен состанок што ќе ви помогне да процените дали сте еден за друг

Вечерните состанувања кријат многу работи, вклучувајќи ја и најважната: Какви се тој или таа преку ден?