10 важни работи кои треба да ги знаете за заборавањето и паметењето

Сеќавањата се како мали делчиња од голема сложувалка: Заедно создаваат една голема слика на вашиот живот.

Имате проблеми со помнењето? Погледнете што може да ги предизвикува!

Човечкиот мозок може да се моделира т.е. под влијание на одредени стимули од околината тој може да се менува. Еве што може негативно да влијае врз меморијата.
Датум: 16 Sep 2015

Како да развиете фотографско памтење за 30 дена?

Сите сакаат да можат да памтат сè што ќе видат. За жал, не сите се раѓаат со таква способност. Со овој трик, ќе ги стигнете оние со добра фотографска меморија, за само 30 дена.
Датум: 03 Jul 2012
, Автор:

Погледи за паметење

Почнувајќи од ѕвездите на немите филмови, па сè до црвените очи на Натали Портман во филмот „Црниот лебед“, ова се незаборавните актерки кои докажаа дека очите се навистина прозорец на душата.
Датум: 03 Jun 2012

5 трикови за паметење на вашите соништа

Соништата се начин на релаксирање и оставање на нашите умови да „заталкаат“ во некои далечни, недостижни светови, каде можеме во нефизичка смисла да разговараме со живи и неживи луѓе...