Ова момче носи дреч зелен фустан на погреб. Еве зошто…

Пред да замине за Авганистан, британскиот војник Кевин Елиот на шега направил пакт со неговиот најдобар пријател Бери Делејни...
Датум: 09 Sep 2014
, Автор:

Книга: „Амстердам“ – Јан Мекјуан

Трагичната судбина на нивната заедничка љубов ќе ги натера двајцата пријатели на морничав пакт, но чудните животни ситуации ќе ги натераат да се запрашаат колку можат да си веруваат еден на друг за судбината на сопствените животи?