Со „3Д Екобус“ до подобра заштита на животната средина

Со проектот „3Д Екобус“ на Пакомак учениците преку забава, добро обработен материјал и точни информации формираат навики за секојдневно правилно однесување со амбалажниот отпад и заштитата на животната средина.
Датум: 21 Mar 2017
, Автор:

Гуруто за нула отпад Беа Џонсон во Скопје: Како до една тегла ѓубре годишно?

На 20 март (понеделник), Беа Џонсон ќе одржи две бесплатни предавања во Скопје со цел да го доближи концептот „нула отпад“ до просечниот македонски потрошувач.
Датум: 16 Mar 2017
, Автор:

Почнува Trash for art 2016! Пријавете се и освојте 30.000 денари!

Голем број уметници го јакнат своето уметничко јунаштво, барајќи инспирација во амбалажниот отпад што тие вешто го претвораат во дела на современата уметност.
Датум: 25 Nov 2016
, Автор:

Пакомак го продолжува проектот „3Д Екобус“ со поддршка на УНДП и на Јапонската влада

Проектот има за цел да допре до свеста на младите за правилно селектирање на амбалажниот отпад и грижа за животната средина уште од најрана возраст.
Датум: 24 Nov 2016
, Автор:

Викендов во Дојран „Саунд оф грин“ и „Д Фествал“ покажаа висока еколошка свест

Викендов во Дојран заврши музичкиот фестивал „Д Фестивал“ кој годинава на задоволство на сите присутни беше збогатен со музичката програма на веќе етаблираниот петти по ред фестивал „Саунд оф Грин“.
Датум: 20 Jul 2016
, Автор:

Креирајте приказна од амбалажен отпад и освојте 30.000 денари!

Конкурсот на Пакомак, Trash for art 2015 како и секоја година е одлична прилика за еколошки ангажираните уметници и креативци, кои сакаат својата приказна да ја раскажат низ стари лименки, пластични и стаклени шишиња, тегли...
Датум: 24 Nov 2015
, Автор:

Со заеднички сили на Пакомак и Шпаркасе Банка до заеднички придобивки за поздрава животна средина

Денес во спортскиот центар „Борис Трајковски“ беа доделени наградите за проектот „Рециклирање?! - КАЖИ ДА!“ кој веќе трета година по ред ги опфаќа основните училишта во Скопје.
Датум: 30 Sep 2015
, Автор:

Учениците во основните училишта имаат највисока еколошка свест

Tие ги разбираат предизвиците на денешното живеење и учат како да предизвикуваат најмало можно влијание на животната средина и на живиот свет.
Датум: 18 Aug 2015
, Автор:

По четврти пат Sound of Green во организација на Пакомак

Во организација на Друштвото за управување со пакување и отпад од пакување „Пакомак“ и продуцентската куќа „Пасворд продукција“ на 20 јуни во 20.00 часот во летниот клуб Хавана ќе се одржи четвртиот по ред „Sound of green“.
Датум: 05 Jun 2015
, Автор:

Скопски Карпош исчистен и разубавен

По одличниот одѕив на граѓаните во акцијата за чистење на подрумите од средината на април, Пакомак и Тинекс маркетите овој пат одлучија да го активираат локалното население од Карпош 4 во акцијата „Пролетно чистење на подрумите“.
Датум: 27 May 2015
, Автор:

Прогласени имињата на добитниците на првите три награди на конкурсот „Trash for Art“

Под мотото „Види уметност онаму каде што другите гледаат само отпад“ вчера во просториите на Кинотеката на Македонија беа прогласени добитниците на првите три награди во двете категории, поединци и училишта, на конкурсот „Trash for art“, распишан од страна на Пакомак.
Датум: 18 Dec 2014
, Автор:

Започна „Треш фор арт“: Направи уметничко дело од амбалажен отпад и освој 50.000 денари

Друштвото за управување со амбалажен отпад Пакомак заедно со Про кредит банка веќе четврта година по ред го организира настанот „Треш фор арт“....
Датум: 20 Nov 2014
, Автор:
12