10 неочекувани работи од кои можете да се предозирате

Некои супстанци кои не се сметаат за опасни, или пак дури се сметаат и за здрави, можат да станат отровни ако погрешно ги употребувате. Погледнете некои вакви производи.
Датум: 27 Dec 2017

12 смртоносни оброци кои луѓето низ светот сакаат да ги јадат

Некои луѓе навистина уживаат во храната со чуден мирис и необичен вкус. Други пак сакаат да јадат храна што понекогаш може да биде и смртоносна.
Датум: 18 Sep 2017

Погледнувајте го знакот на дното на амбалажата! Дознајте која пластика ве труе!

Секоја пластична амбалажа не е наменета за повеќекратна употреба. Некои шишиња треба да се употребат еднаш и потоа да се фрлат.
Датум: 23 Apr 2015
, Автор:

Најсмртоносната градина во светот

Позади големата црна порта, на која пишува „Овие растенија можат да убијат“ се наоѓаат околу 100 легендарни растенија-убијци.