Научниците ја пронашле митската река што врие во Амазон

Длабоко во амазонската џунгла, далеку од општеството, постои древна легенда за реката која врие и која може да го „испржи“ секое живо суштество кое ќе се обиде да плива во неа.

Науката открива која е главната тајна на машката привлечност: Нема никаква врска со изгледот и смислата за хумор!

Најинтересни се откритијата на научниците од Канада кои дошле до фасцинантен факт.

Бизарно откритие: Вашето проѕевање може да одреди дали сте психопат

Истражувачите откриле дека вашето проѕевање може да одреди дали сте психопат, така што можеби би било добро да обрнете повеќе внимание на ова несвесно дејство.

Археолозите пронашле алати стари 700 години создадени од страна на мајмуните

Ова фасцинантно откритите го доведува до прашање досегашниот факт дека луѓето се првите создавачи на оваа планета.

Неверојатно научно откритите: Човечкото тело продолжува со живот по смртта!

Кога човечкиот мозок престанува да работи, лекарите официјално прогласуваат дека настапила смртта. Но, ново американско истражување покажува дека таа дефиниција би можела да се промени...

Дознајте која е најслабата крвна група

Една од крвните групи се разликува од останатите по тоа што содржи антигени, односно обвивка околу црвените крвни клетки кои му помагаат на телото да препознае кои крвни клетки се ваши.

Каде, кога и зошто настанал бројот 0?

Kога всушност човештвото за прв пат го искористило бројот 0 и зошто?

Големо научно откритие ги открива можните причини за шизофренија

Во пионерско истражување, научниците ги откриле можните биолошки причини за шизофренија.
Датум: 29 јан 2016

Случајно откриена нова теорија за Стоунхенџ

Многу археолози долго време тврдеа дека камењата Стоунехџ некогаш претставувале полн круг. Сега конечно се откриени докази кои се во прилог на оваа теорија.
Датум: 02 сеп 2014
, Автор:

Откријте која е вашата страст

Доколку сè уште не сте пронашле нешто што ќе ви ги полни батериите, следните чекори имаат за цел да ви помогнат да откриете што е тоа и да уживате во она што сакате да го правите.
12