Важни прашања кои треба да си ги поставите пред да дадете отказ од работното место

Пред да ја донесете конечната одлука морате да размислите за сите можни последици од неа. Овие 16 прашања ќе ви помогнат да одлучите дали треба да дадете отказ на работното место.
Датум: 28 Nov 2017

Сте добиле отказ? 7 совети што ќе ви помогнат да се вратите на вистинскиот пат

Ако сте го изгубиле работното место, сигурно многу добро ви е познат првичниот шок и неверувањето дека тоа токму вам ви се случило.

Што треба да знаете пред да дадете отказ на вашето работно место?

Прочитајте ги 4-те клучни работи кои треба да ги знаете доколку планирате да ја промените вашата кариера.

Можеби е до вас! Ова се знаци дека заслужувате отказ од работа

Постојат лоши шефови на кои секој сака да се жали, но постојат и лоши работници со кои никој не сака да губи нерви и пари.

6 знаци дека шефот ви спрема отказ од работа

Вие можеби ненадејно ќе ја примите информацијата за вашиот отказ, но шефот долго размислува за тоа пред да ве извести.

Како да кажете на интервју за работа дека сте добиле отказ?

Отказот е многу непријатно искуство од кое последиците може да се почувствуваат и многу подоцна, кога луѓето кои ги спроведуваат интервјуата за работа го поставуваат прашањето „Зошто го напуштивте последното работно место?“

Кул бариста си дава отказ со стил

Доколку планирате да си дадете отказ од кафулето во коешто работите, за да започнете сопствен бизнис, воедно можете и да им приредите мала забава на муштериите пред да си заминете.

Одговор на шефот за најоткачениот отказ

Пред неколку дена, го гледавме откаченото видео на Марина, која таа го сними за да соопшти дека дава отказ. Овој пат работодавачот го возвраќа ударот...

Најоткачениот начин да дадете отказ

Ѕирнете за што станува збор. Девојкава ќе ви го направи денот! :)

10 забавни начини да си дадете отказ

Без разлика дали си заминувате доброволно за да одите на подобро работно место или само за да го напуштите актуелното, или пак ве отпуштаат од работа против ваша волја, секогаш можете да го направите заминувањето забавно и вредно за паметење.
Датум: 23 Aug 2013
, Автор:

Неколку доволно силни причини да си побарате друга работа

Се сметате себеси за одговорен и работлив човек, но едноставно не уживате во работата која ја имате...

Најслаткиот начин да дадете отказ

Крис Холмс бил вработен на аеродром, но раѓањето на синот го натерало да сфати дека треба да работи нешто за коешто има страст и да го реалира неговиот сон - своја продавница за торти.
12