Психолозите откриваат: Слободоумните луѓе живеат во сосема поинаква реалност

Повеќето слободоумни луѓе живеат во сосема поинаква реалност од останатите.

Зошто искреноста е секогаш најдоброто решение?

Лажењето секогаш ќе нè чини нешто, додека, пак вистината е непроценлива.

9-те карактерни особини на храбрите умови

Храброста не се мери во физичката сила.

5 знаци дека сте одлични во кревет

Откријте што точно значи да се биде одличен и посакуван во кревет...

Ако налетате на нив, не ги испуштајте од раце: 5 ретки видови мажи

Постојат ретки квалитет кои во последно време многу е тешко да се најдат во мажите. Но, тоа не значи дека е целосно невозможно.

5 причини зошто е подобро да бидете отворено ранливи во љубовта

Да сакаш значи да бидеш ранлив. Дури и кога се браниме од чувствата, не се отвораме, држиме дистанца и се правиме како да ни е сеедно, ќе бидеме повредени – ако сакаме.

Тест: Дали сте интровертна или екстровертна личност?

Доколку досега сте имале некакви двоумења, со овој тест ќе може да бидете на сигурно, дали сте интровертна личност, односно повлечена и затворена во себе, или екстровертна, односно дружељубива и отворена.
Датум: 22 сеп 2014
, Автор:

Знаете ли да учествувате во отворени дискусии? Со став, но и со спремност да го промените

Во поголемиот број случаи, дискусиите не се многу отворени и се со однапред предвиден крај од тој/таа што ја започнале дискусијата.
Датум: 05 авг 2014
, Автор:

Колку сме НАВИСТИНА отворени за промени?

Еве ви неколку совети - како да станете свесни за промените и да прифатите дека промените мора да се случуваат, ако сакате да напредувате лично и професионално...
Датум: 22 јун 2014
, Автор:

6 совети за подобар живот

Емоциите како среќата, благодарноста и чувството на значајност не само што прават да се чувствувате добро во своето тело, туку и ви даваат енергија да правите големи нешта, дури и повеќе од она што сте мислеле дека е можно.

Како да бидете шармантни?

Шармантните луѓе се свои, се сакаат себеси, а истовремено ги почитуваат другите и се секогаш пријателски настроени. Доколку мислите дека ви недостасува малку шарм во вашето однесување, погледнете како можете да го промените тоа.

Моќта на живеењето без очекувања

Кога ќе искусите некои ситуации без очекувања, тогаш е невозможно да бидете разочарани. Дури и во најлош случај, вие ќе си отидете од тоа искуство пријатно изненадени.
12