Сината планета Уран

Уран е третата најголема планета во Сончевиот систем, со светлосина боја и редок систем на прстени.

Неверојатни пејзажи од Марс

Благодарение на специјалниот извиднички орбитер околу Марс на НАСА, кој орбитира околу оваа планета од 2006 година, кружејќи приближно 300 км по нејзината површина, имаме можност да видиме како таа изгледа.
Датум: 08 окт 2010
, Автор: