Понекогаш љубовта не е доволна: 5 работи кои се неопходни за опстанокот на врската

Сетете се на вашите поранешни врски. Сигурно сте биле заљубени и иако сте се сакале со целото свое срце, нешто тргнало наопаку.

За животот по дипломирањето

Честитки! Дипломиравте! И, што сега? Нормално е да чувствувате страв и возбуда, но време е да се подготвите за вистинскиот живот. Еве неколку начини на кои постепено ќе можете да се навикнувате на она што допрва ве чека.
Датум: 09 May 2014

Што би се случило ако цел свет изгуби глава?

Што ако сите луѓе во светот останат без својата глава? Дали во таков обезглавен свет би можел да опстане единствениот човек кој сè уште држи нешто на своите рамена?
Датум: 12 Feb 2014
, Автор:

Филм: Игри на гладните (The Hunger Games)

Филм за жестоката борба за гол опстанок и рамнодушноста на околината кон тоа...

Неверојатни битки во природата

Животните секогаш ја означуваат својата територија, притоа користејќи повеќе различни начини чија цел е да ги задржат натрапниците подалеку од неа. Кога другата страна не го почитува нивното барање, доаѓа до жестоки судири...

Вода за слонови (Water for elephants)

Она што ви се чини премногу далечно, може за миг и вам да ви затропа на вратата. Подгответе се за неочекувана животна бура.
Датум: 09 Dec 2011
, Автор:

Нова земја (Terra Nova)

ТВ серија за потрагата по подобар живот во минатото откако иднината станала лошо време за живеење...
Датум: 02 Nov 2011
, Автор: