Што да направите кога нешто ќе ви влезе во окото и како да избегнете инфекција?

Со помош на овие совети безбедно ќе ја отстраните честичката и нема да создадете поголеми компликации.

5 причини поради кои вашите трепки изгледаат лошо

Доколку ги поправите овие грешки, заедно со правилно нанесување и одбирање соодветна маскара, вашите очи ќе заблескаат со посебен сјај.

Што значи кога ќе ви затрепери одреден дел од телото?

Дали некогаш сте се запрашале што значи кога ќе ви затрепери горниот лев капак на окото или десното уво? Ако не, можеби отсега ќе почнете да ги поврзувате овие случајни вибрации на телото со некои посуштински значења.
Датум: 05 May 2015
, Автор:

Тест: Кое око најмногу ви се допаѓа?

Окото е многу комплексно, убаво и интригантно. Тоа е симбол на јасност, фокус и цел. Окото кое најмногу ќе ве привлече подолу открива по нешто за вашата личност.
Датум: 01 Apr 2014
, Автор:

Колку време ќе му треба на вашиот мозок да ги реши овие три предизвици?

За да ги решите овие три предизвици треба да имате бистар ум, остро око и добра концентрација...

Седумгодишно девојче плаче камени солзи

Докторите веќе со денови се обидуваат да откријат зошто седумгодишното девојчето Kura Nitya од Индија, плаче камени солзи...
Датум: 17 Nov 2011
, Автор:

Уметноста скриена во животинските очи

Серијата „Животински очи“ покажува зачудувачки диверзитет на бои и различна структура на животинските очи. Тоа ги доведува набљудувачите да се запрашаат за нивното перцепирање на светот околу себе.

Мачки со различна боја на очите

Хетерохромија - појава која е одговорна за различната боја на очите кај овие мачиња. Погледнете ги.

Неколку чудни и интересни факти за живиот свет

Како што веќе знаеме, целиот животински, па и растителен свет е исполнет со многу различни видови кои за нас се многу чудни. Ова е продолжение на некои од најинтересните факти поврзани со живиот свет околу нас.

Интересни факти кои ќе ве насмеат и изненадат #2

Процентот на луѓе кои сонувале во црно-бела слика, значително се намалил со појавата на телевизорите во боја.
Датум: 08 Sep 2010
, Автор: