Озборувањето може да предизвика негативни последици на вашето тело

Наредниот пат кога ќе почнете да озборувате, застанете еден момент, помислете како звучат тие непријатни зборови и потсетете се дека секој има право да го живее својот живот.

Единствената реченица што може да им стави крај на сите озборувања еднаш засекогаш

Неодамнешните истражувања откриле дека дури 80% од нашите разговори се состојат од дискусии за приватните животи на другите луѓе.

Поучна приказна: Има нешто полошо од крадец!

Да направиме сите да бидеме господари на нашите усти, за да не бидеме робови на нашите зборови.

10 типови токсични луѓе кои ја одземаат вашата енергија

Можеби живеете, работите или се дружите со нив. Токсичните луѓе ја црпат вашата енергија и си играат со вашето ментално здравје.

Убаво лице не значи убаво срце! Поради ова не им се допаѓате на другите луѓе

Убавината поминува, а многу поважно е она што го имаме во себе. Ова изрека ја кажуваат многу луѓе, но никој од нив не ја сфаќа сериозно.

13 контрадикторни работи кои секоја жена ги прави

Жените се чудни битија, само тоа може да кажеме. Некои контрадикторни работи ќе продолжиме да си ги правиме без разлика на сè, а ова се само некои од нив.
Датум: 06 јан 2015
, Автор:

10 работи кои хороскопските знаци најмногу ги мразат

Секој човек се вади од такт поради различни причини, а 10 од нив се заеднички за припадниците на различните хороскопски знаци.
Датум: 23 дек 2014
, Автор:

Каде се изгуби довербата и како да ја повратиме?

Довербата е најважен дел во меѓусебните односи на луѓето. Жално е што иако сме свесни за ова, довербата во односите меѓу луѓето е на толку климави нозе што секоја комуникација започнува со НЕдоверба.
Датум: 06 ное 2014
, Автор:

18 работи кои жените треба да престанат да си ги прават една на друга

Интересно е дека во споредба со мажите, жените многу почесто коментираат за други жени, во негативна конотација. Во ред е понекогаш да озборуваме, но постојат работи кои едноставно треба да престанеме да си ги правиме една на друга.
Датум: 20 окт 2014
, Автор:

Поучна приказна: Едно семејство и магаре

Живеел еднаш еден брачен пар кој имал 12-годишен син и едно магаре. Одлучиле малку да пропатуваат, да работат и да го запознаат светот, па тргнале на пат.
Датум: 13 авг 2014
, Автор:

За оние кои ви зборуваат позади грб…

„Не грижете се за оние кои ви зборуваат позади грб. Тие се зад вас со причина.“
Датум: 04 јул 2014
, Автор:

15 нешта за кои не се грижат среќните луѓе

Еве за што не се грижат навистина среќните луѓе и за што не треба да се грижи никој од нас.
Датум: 29 мај 2014
, Автор:
12