7 старомодни совети за одржување на вистинско пријателство

Потсетете се како некогаш се одржувале пријателските односи и започнете да ги применувате тие начини.

Како подобро да се запознаете себеси преку односите со другите луѓе?

Во секојдневието ќе се сретнете со многу ситуации кои можете да ги искористите за да извлечете некоја поука, да го направите вашиот живот подобар или поедноставен.

Интересен психолошки тест кој ќе ви открие какви односи остварувате со луѓето

Погледнете го видеото и направете го овој интересен тест кој ќе ви открие сѐ што треба да знаете за психологијата која стои зад вашите односи и врски во животот.

Како да бидете поприсутни во својот живот?

Има безброј придобивки од тоа да се биде „активно присутен“ во вашиот живот, односно да се обрнува внимание на светот околу вас.

7 нешта кои мажите би сакале жените да ги знаат за нив

Има многу повеќе мистерии поврзани со спортивниот пол, отколку што има тајни во космосот.
Датум: 07 Mar 2016

Жените кои ги прават овие 9 работи никогаш не можат да бидат изиграни од мажите

Како да се осигурате вашето срце да остане цело и безбедно?

Пробајте го ова со вашите прсти: Што кажува оваа древна кинеска легенда за љубовта и односите?

Според една кинеска легенда, палците ги претставуваат родителите; показалците ги претставуваат вашите браќа, сестри и пријатели...
Датум: 10 Nov 2015
, Автор:

„Не те сакам повеќе“: Што да правите и како да продолжите понатаму ако партнерот се изладил?

Еден од најтешките моменти во врската е оној кога ќе сфатите дека личноста која ја сакате најмногу на целиот свет, не ги споделува истите чувства кон вас.

Девојки, да расчистиме, вашето момче никогаш нема да ја замени вашата најдобра другарка

Добро успевате ако вашиот партнер и најдобрата другарка се одобруваат и се дружат, за разлика од случаите каде што тие двајца не можат да се поднесат.

Поради овие причини реалната љубов се разликува од нашите очекувања

Љубовта не доаѓа сама, како некоја сила која може да реши сѐ. А кога таа ќе го изврши својот идеалистички дел од работата, мораме со сопствени сили да се соочиме со реалноста.

Дали со овие изговори се браните од љубовта?

Можеби ги користите изговорите несвесно, а со тоа се оддалечувате од емотивното вложување и љубовта.

Што кажува линијата на срцето на вашата дланка за вашиот живот?

За да дознаете што кажува вашата линија на срцето за врските и љубовта кои ги искусувате во животот, треба да ја споредите вашата линија на десната дланка со овие на сликата.
Датум: 16 May 2015
, Автор:
12