Солзите предизвикани од радост и од тага изгледаат различно под микроскоп

Секоја солза изгледа различно и токму тоа фотографката Роуз-Лин Фишер успеала да ни го покаже со огромни детали.

Одблизу со ретките опасни бенгалски тигри

Основачот на Институтот за многу загрозени и ретки видови (T.I.G.E.R.S.) и тренер на егзотични животни д-р Багаван Антл секојдневно добива уникатна можност да се најде лице в лице со голем број бенгалски тигри.
Датум: 02 Dec 2013
, Автор:

За да ја занемариш големата слика…

За да ја занемариш големата слика, трикот е да гледаш одблизу на сè. – Чак Палануик
Датум: 18 Nov 2013
, Автор:

Фотографии кои го лажат окото

Фотографот Мајкл Пол Смит се служи со паметен трик - создава вештачка перспектива ставајќи малечки возила во средина со реална големина.

Како изгледаат снегулките одблизу?

Кога првите снегулки почнуваат да ја покриваат земјата, првото нешто што ни доаѓа на памет е да влеземе внатре и да им се восхитуваме од затоплениот дом. Но, Андреј Осокин во тие моменти добива желба за фотографирање.

Уметноста скриена во животинските очи

Серијата „Животински очи“ покажува зачудувачки диверзитет на бои и различна структура на животинските очи. Тоа ги доведува набљудувачите да се запрашаат за нивното перцепирање на светот околу себе.