Ајфон-додаток за оптички леќи

Овој додаток е компатибилен со леќи од производителите „Канон“ и „Никон“, а може да се додаде каква било: зум, макро, телефото, широкоаголна или фиксна 50-милиметарска.

За љубителите на кафето и фотографирањето…

Можеби сте виделе фотообјектив употребен како шолја за кафе и досега, но овој пат не мора да жртвувате стара леќа, која ретко ја користите за да уживате во вашето кафе сервирано на овој начин. Вакви „шолји за кафе“ сега и се продаваат.
Датум: 18 May 2011
, Автор:

Познатите низ објективот на Марк Хом

Работата на Марк Хом вклучува кампањи за модните куќи Гучи, Макс Мара и Гени, како и фотографии од најкреативните, најпознатите и највлијателните личности од нашето време. Дел од нив се: Иги Поп, Шер, Феј Доновеј, Кристофер Вокен...
Датум: 28 Dec 2010
, Автор:

Накит од рециклирани фото-објективи

Крег Арнолд е австралиски дизајнер кој ги претвора прстените за контрола на степенот на отвореност на леќата (aperature) и сличните елементи од фотоапаратите, во прекрасни унисекс алки и друг тип на накит.
Датум: 17 Dec 2010
, Автор:

Неверојатни црно-бели фотографии

Во брзиов и динамичен начин на живот, секојдневно наидуваме на пречки од социјален и економски карактер. Црно-белата фотографија, со својата посебна магија, може барем за кратко, да ви помогне да заборавите на проблемите.
Датум: 16 Dec 2010
, Автор: