За добар почеток на новата година: 9 одлуки кои треба да ги донесете уште денес!

Зошто оваа година да не ги прекршите правилата и да пробате некоја нова одлука? Направете нешто забавно, креативно, интересно.
Датум: 01 Jan 2018

Променете само еден збор за конечно да ги исполните сите новогодишни одлуки

Промената на овој збор ќе ве мотивира и ќе ви помогне полесно да ги исполните вашите новогодишни одлуки.
Датум: 22 Dec 2017

9 новогодишни одлуки кои треба да ги направите со вашата сестра

Со наближувањето на новата година, секој од нас почнува да прави планови. Па зошто да не направите некој план и со вашата сестра?
Датум: 01 Dec 2017

Направете листа со чија помош 2018-та ќе ви стане најдобрата година досега

Ви откриваме како успешно да создадете листа со цели и планови, но и како да ја направите наредната година посреќна и продуктивна.

3 начини на кои сѐ уште можете да ја направите оваа година најдобра досега!

Секој од нас сака да ја направи тековната година подобра од претходната. Но што ако ја направите оваа година подобра и од наредната?
Датум: 15 May 2017

Новогодишните одлуки се мртви. Да живеат новогодишните прашања!

Психолозите го потврдија она во коешто одамна се сомневавме: Амбициозните листи на работи кои ќе ги направиме/започнеме/довршиме или пак, од кои ќе се ослободиме во новата година се само губење време.

6-те најпопуларни новогодишни одлуки за 2016 година

Вообичаените новогодишни одлуки кои луѓето си ги задаваат како цел пред влегувањето во новата година почнуваат многу да се менуваат.
Датум: 03 Jan 2016

20 одлуки кои секој треба да ги спроведе на почетокот на оваа година

Веројатно сте забележале дека на вашата листа со одлуки за новата година, некои од нив се повторуваат по кој знае кој пат. А кога нешто подолго време сакате да го направите тогаш сигурно има и причина.
Датум: 03 Jan 2015

Животните цели во новата година според Марк Твен

Веќе од следната недела можете, како и обично, да ги пратите по ѓаволите.

Како да добиете сè што сакате во 2015?

Новата година е нов почеток и од 2015, која ни е на прагот, вие ќе го извлечете најдоброто од себе и ќе добиете сè што сакате.
Датум: 23 Dec 2014
, Автор:

Како конечно да ги исполните вашите новогодишни одлуки?

Од Нова година ќе ги откажам цигарите, конечно ќе го завршам магистерскиот труд, ќе најдам работа, ќе бидам поодговорна личност, ќе почнам да штедам... и што уште не. Но колку често тие новогодишни одлуки се исполнуваат?
Датум: 18 Dec 2013
, Автор:

Магијата во воздухот

Магија... тоа е кога гледаш украсени куќи, накитени елки и светкави улици. Кога знаеш дека можеби ништо не е совршено, но забораваш на сè што те мачи, а она што те радува го множиш со триста.
Датум: 06 Jan 2013
, Автор: