11 луди вистински приказни за неуспеси што довеле до најголемите светски успеси

Првиот дел од нашиот живот го поминуваме обидувајќи се да сфатиме што да правиме со остатокот од животот...

Ако чувствувате дека срцето ви тежи, прочитајте го ова

Сосема е во ред што лежите во вашиот кревет, бледо зјапајќи во таванот, спремни да заплачете.

5 навики коишто ја уништуваат вашата самодоверба и како да ги промените

Понекогаш самодовербата може да биде вистинскиот клуч кон подобра иднина. Затоа, стекнете ја!

5 лекции кои можете да ги научите само откако ќе изгубите сѐ

Што ако би можеле да гледате на негативните работи во животот како можност за учење и развој? Што ако би можеле да ги претворите во позитивни нешта?

8-те лица на стравот: Како да се соочите со нив?

Прочитајте ги советите на Лео Бабаута кој ни открива кои се најчестите стравови и како конечно да ги победиме.

Направете генијален план за 2016 година со помош на следниве 6 прашања

Крајот на годината е време кога размислувате дали изминатата година била онаква каква што сте посакувале. Подгответе се за поуспешна 2016 година...

Не секогаш се работи за афера: Тој никогаш нема да ви каже за овие 4 проблеми

Ако мислите дека ве избегнува затоа што има афера, тогаш можеби грешите и се работи за некој од овие 4 проблеми...

5 причини зошто треба да се ослободите од перфекционистичката природа

Перфекционизмот е напорна навика која има моќ да ви го уништи животот. А освен тоа, постојат уште 4 причини зошто треба да се ослободите од него. Погледнете кои се тие.

4 причини зошто не е добро да се споредувате со другите

Ние самите сме оние кои си ги одредуваме нашите цели и предизвици. Никако не смееме да дозволиме другите да го одредуваат нашиот успех или во најлош случај - да ги користиме другите луѓе како мерка за нашите успеси.
Датум: 26 мај 2015

10 очигледни животни лекции кои пребрзо ги забораваме

Животот е полн со значајни лекции кои некогаш ги забораваме или не ги применуваме. Затоа, да се потсетиме кои се тие и што всушност требало да научиме од нив.

17 нешта кои никогаш не би можеле да ги разберете без да ги искусите

Како би знаеле какво е чувството да се биде заљубен ако никогаш не сме љубеле или пак, како би чувствувале доколку ја најдеме нашата страст ако никогаш во животот за ништо не сме биле страсни?