Што сака од вас вашето незадоволство?

Многу е поголем бројот на оние кои чувствуваат немир и незадоволство, а меѓу нив најбројни се оние кои ја трпат оваа состојба и се обидуваат да се прилагодат на неа.
Датум: 21 Feb 2018

8 знаци дека под итно ви е потребна промена во вашиот живот

Идејата за промена може да биде застражувачка, особено ако е на високо ниво. Меѓутоа, промената може да биде и неверојатно возбудлива и да ви овозможи да го искористите целосно својот потенцијал.

20 знаци дека сте премногу самокритични

Самокритичноста е нешто што е спротивно од она што нè прави здрави, среќни и исполнети.

Сакате да биде крај, тогаш така нека биде: Не останувајте во несреќната врска поради овие причини

Понекогаш имаме повеќе погрешни причини да останеме во врската која пополека се гасне, отколку што имаме добри причини за да раскинеме.

Отворено писмо на една девојка: До кога на момците ќе им бидат занимливи површните спонзоруши?

Ова е отворено писмо на една девојка на која ѝ е доста од машкото лицемерие и површност.

Дали сте близу до изневерување? 16 знаци дека флертувате со опасност

Под изневерување не се подразбира само физичкото неверство. Не мора да го изневерите партнерот на интимен начин, но тоа не значи дека вашето однесување е верно.

Како е всушност да се биде пилот?

Повеќето од нас сме сакале да станеме пилоти кога ќе пораснеме...

10 знаци дека сексуалниот живот ви за’рѓал

Ова се 10 јасни знаци дека е време да го оживеете вашиот за’рѓан сексуален живот и конечно да добиете насмевка на вашето лице.
Датум: 26 Feb 2014
, Автор:

Најоткачениот начин да дадете отказ

Ѕирнете за што станува збор. Девојкава ќе ви го направи денот! :)

Кругот на незадоволството во животот

Што и да правиме во животот, секогаш ќе бидеме незадоволни од некој аспект...

Извадоци од писмата на Винсент ван Гог до неговиот брат Тео

„Човек може да носи голем оган во душата, а никој да не може да се стопли од него. Минувачите не гледаат ништо, освен малку чад што излегува од оџакот, и секој заминува по својот пат.“
Датум: 04 Aug 2012
, Автор:

Што е нормално денес?

Пауло Коелјо преку еден од своите книжевни ликови ја составил оваа листа од „нормални“ работи со која успеал да ја соголи бессмисленоста на одредени норми по кои живееме.
12