9 митови кои не ни дозволуваат да разбереме што навистина е шизофренијата

Ова нарушување е навистина „интересно“ но недоразбирањата за него уште повеќе им ги отежнуваат животите на луѓето кои страдаат од него.
Датум: 28 Feb 2018

Креативни илустрации кои совршено ги покажуваат недоразбирањата помеѓу луѓето

Без разлика колку добро познавате некоја личност, никогаш не можете да бидете 100% сигурни што тој или таа мисли или чувствува.
Датум: 25 Mar 2016

5 тешки искуства кои ја зацврстуваат секоја врска

Доколку се соочите со предизвиците заедно, како пар, вашата врска може да стане поцврста од кога било.
Датум: 25 Jan 2016

Реченици кои никогаш не треба да ги употребувате во кавга

Воздржете се да не ги изговорите следниве реченици кои би можеле да ја повредат личноста која ја сакате.

5-те љубовни маани на секој хороскопски знак

Секој од нас има маани, а доколку ги знаете оние на вашиот партнер, можете да спречите тие да предизвикаат поголем проблем во вашата врска.
Датум: 17 Oct 2014
, Автор:

7 знаци дека НЕ сте еден за друг

Ова се 7 знаци кои покажуваат дека не сте еден за друг и залудно трошите време градејќи врска која во основа не функционира добро.
Датум: 02 Sep 2014
, Автор:

Доколку нешто не разбирате, прашајте!

Се случува, неретко, некои работи да не ги разбереме кај другите. Се случува, неретко, некои работи другите да не ги разберат кај нас. И токму поради тоа неразбирање, настануваат проблеми или недоразбирања.
Датум: 14 Aug 2014
, Автор:

10 нешта кои ги учиме од здравите љубовни врски

Здравите љубовни врски се најдобри учители за љубовта. Еве на што нè учат тие.
Датум: 04 Jun 2014
, Автор:

10 најчести недоразбирања помеѓу мажите и жените

Многу кавги помеѓу паровите потекнуваат од недоразбирања поради различниот стил на комуницирање. На пр., жените сакаат да разговараат за проблемите, а мажите мислат дека од нив се очекува да најдат решение.