5 фрустрирачки научни митови во кои треба да престанете да верувате

Вистините за кои некогаш се сметало дека се цврсти факти, сега се под знак прашалник кај многу луѓе. На кратко, многу луѓе веруваат во многу смешни работи и се обидуваат да ја побијат науката.
Датум: 25 Nov 2017

4 големи митови за минералната вода во кои мора да престанете да верувате

Минералната вода е пијалак кој поттикнува спротивставени мислења, но која е вистината?

Најголемите митови поврзани со сексот

Ние ви ги разоткриваме најпознатите митови поврзани со сексот кои можеби ќе ви го дадат одговорот на прашањата што ги имате.

Среќата доаѓа кога ќе добиеме сè што ќе посакаме: 8 лаги во кои најчесто веруваме

Мислите дека ќе бидете среќни кога ќе добиете сè што ќе посакате?

Општо познати верувања кои се всушност заблуди

Сме слушнале многу работи и често ги прифаќаме како такви цел живот без да ја преиспитуваме нивната вистинитост, бидејќи тие се „општо познати“. Време е да ги закопаме митовите во минатото...
Датум: 21 Aug 2012
, Автор: