Напуштениот остров во средината на Њујорк

Помеѓу Бронкс и островот Рајкерс, во Источната река постои мало парче земја познато како островот Северен Брат...

Несекојдневна шума израсната во напуштен брод стар 102 години

„Ерфилд“ е напуштен брод во Нов Јужен Велс, прочуен поради неверојатното зеленило кое го кити неговиот за’рѓан бродски труп и наликува на пловечка шума.

Напуштениот комунистички споменик во Бугарија

Споменикот е направен и официјално отворен во 1981 година, во чест на славењето на јубилејот, 1300 години Бугарска држава. 20 години подоцна, по падот на комунизмот, ова место е напуштено...

Градот на духови во Кина

Ордос, наречен и Дубаи на Северна Кина, е град опсипан со богатство, со одлична инфраструктура и е лоциран во близина на наоѓалишта со природни ресурси. Но урбаниот град Ордос, е претежно напуштен во последните 5 години.