Како да реагирате ако ве нападне куче?

Во таква ситуација, најдобро е да останете смирени и да се сетите на следниве совети...

Какво е чувството да се доживее напад на паника?

„Тоа е како да се давите во базен, но луѓето околу вас не ве гледаат. Тие мислат дека пливате како нив.“

Како да препознаете мобилен телефон кој е прислушуван?

Ако некогаш се посомневате дека вие сте жртва на ваков напад, задолжително проверете го присуството на овие неколку знаци.

Реалната слика за домашното насилство: 10 најголеми заблуди

Експерти одговараат на најголемите заблуди поврзани со домашното насилство, а вклучуваме и изјава од познатиот американски доктор Фил кој објаснува зошто, иако за нас несфатливо, многумина одбираат да останат во насилен брак.
Датум: 02 Oct 2014
, Автор:

Како јавноста реагира кога маж напаѓа жена? А што доколку е обратно?

Ова видео ќе ве поттикне да согледате дека жените не се единствените кои може да бидат жртви на домашно насилство.
Датум: 26 May 2014
, Автор:

10 факти за ајкулите кои ќе ве изненадат

Имаме искривено мислење за ајкулите...

Начини на самоодбрана за жени

Многумина мислат дека доколку стојат подалеку од темни улички и лошо друштво, нема да им се случи ништо страшно. Неточно!
Датум: 18 Feb 2012
, Автор:

Невозможна мисија: Протокол дух (Mission: Impossible – Ghost Protocol)

Филм кој целосно го оправдува слоганот: „без план, без бекап, без избор“ и кој успешно ќе ве воведе во возбудлива...
Датум: 20 Jan 2012
, Автор:

Зомби напад во фотосесија за веридба

Juliana Sunmi Park и Benjamin Jinsuk Lee наместо да се трудат да бидат слатки и романтични на фотографиите од нивната веридба, тие решиле да бидат креативни и во нив да вклучат едно морничаво зомби. :)