Најголемите мудрости на Артур Шопенхауер кои вреди да ги прочитате

Шопенхауер станал популарен дури на крајот од неговиот живот, за по смртта да стекне уште поголема слава. Прочитајте ги неговите најинтересни и најмудри цитати...

7 мудрости кои не треба да ги научите предоцна во животот

Често се вели дека мудроста доаѓа со годините, но за да ги усвоите овие мудрости нема потреба да го чекате следниот роденден.

Фантастични цитати од Џ. Р. Р. Толкин кои ќе ви помогнат да станете господари на вашиот живот

Иако не сме ликови од книгите на Толкин, сепак можеме да му дозволиме на овој врвен писател со извонредна фантазија да нѐ води низ нашето животно патешествие.

Не престанувајте да се смеете дури ни кога сте тажни. Некој можеби ќе се вљуби во вашата насмевка!

Овие неколку мудри животни совети ќе ви помогнат да ја започнете 2017-та година на најдобар можен начин.

Моќни цитати за животот и среќата од неповторливиот Иво Андриќ

Не постои човек на светот кој не може да се пронајде во неговите длабоки зборови.

Љубовта е најважна во животот: 25 животни мудрости од Тибет

Секојдневната брзаница создава неверојатен стрес и притисок кај човекот.

Мерил Стрип: Животна мудрост во 6 реченици

Мерил Стрип е холивудска актерка чие име стои како синоним за титулата „Најдобрата актерка на сите времиња“.

Хороскопски мудрости: 7 цитати за астрологијата и ѕвездите

Астрологијата била инспирација за многу научници, писатели, психолози, уметници и филозофи и помогнала во откривањето на најдлабоките човекови тајни.

Последиците од критикувањето: Големите мудрости од мистичните индиски веди

Според старите индиски верувања, кога критикуваме некоја личност, сета нивна негативна енергија и лоша карма ја преземаме на себе.

Големите мудрости на африканските племиња

Oвие вистинити поговорки ќе ве поттикнат на размислување.

Мудроста на Марија Монтесори: Заповеди кои ќе ви помогнат да станете подобар родител

Кратки по форма, но големи по содржина - впечатливи заповеди кои треба да ги знае секој родител.

Безвременски еврејски поговорки кои ни пренесуваат моќни пораки

Секој народ низ историјата остава поговорки по кои ќе биде запаметен и препознатлив.
Датум: 02 мар 2016