Прекрасни цитати кои ќе ви ја докажат моќта на образованието

Сите знаеме колку е важно да образованието, бидејќи родителите постојано ни велат дека треба да учиме и да имаме одлични оценки.

Цитати од Дон Хуан кои имаат моќ да ви ја променат перспективата кон животот

„Однесувајте се буквално како на сон. Дејствувајте смело и не барајте изговори.“

Чудесно масло од цимет што има моќ да ви ги уништи сите токсини во телото

Можеме слободно да кажеме дека се работи за идеалната комбинација од одличен зачин и природен лек.

Лошите зборови се простуваат, но нанесената штета од нив останува

Зборовите имаат голема моќ. Тие влијаат на нашите мисли и на нашето однесување.

Парализирана невеста која проодува на својата свадба ни покажува дека ништо не е невозможно

Џеки Гончер, која од својата 17-та година била парализирана од вратот надолу, ги изненадила сите гости кога станала од својата инвалидска столица и самата изодела до олтарот.

Овој проект е доказ дека насмевката може да влијае на начинот на кој ги доживувате луѓето

Овој проект јасно ни покажува што може да се постигне со зборовите „Насмеј се!“ Погледнете...

Како да ја вратите моќта и самоконтролата во вашиот живот?

Што ви е вашиот внатрешен критичар – најголемиот непријател или најдобриот пријател?

Неверојатни фотографии од моќни жени низ историјата кои ќе ве остават без зборови

И покрај општото верување дека женскиот пол е послаб, постојат многу мудри, независни и силни жени ширум светот кои секогаш ќе ве инспирираат да се соочите со вашите стравови и едноставно да го зграпчите животот.

По што се разликува паметната жена од мудрата?

Во минатото, на секоја жена ѝ било тешко да ја покаже својата независност, креативност и интелигенција. Но, денес нештата се многу различни...

Крал под нејзина контрола

И покрај тоа што во минатото жените немале никакви права и нивниот глас се сметал за безначаен, сепак нивната лукава и пресметлива природа наоѓала начин да го наметне своето влијание барем врз постапките на нивниот маж.

Пред и потоа: Фотографии кои ни ја покажуваат вистинската моќ на шминката

Во светот каде што владее Фотошоп најчесто тоа што го гледаме не е исто со реалноста.

Необични описи на љубовта кои ќе ви го стоплат срцето

Љубовта е како сладолед. Има толку многу видови кои можете да ги изберете, но нема ништо позадоволително од вашиот омилен вкус.