Хартиениот град

Мачек Џаники живее во Лондон, а работи анимација, најчесто фокусирајќи се на градби. Во ова негово интересно анимирано видео, тој прикажува целосен град изработен од хартија...

Уметничката страна на мостовите низ прекрасни фотографии

Неверојатни фотографии на мостови кои неизбежно ќе ве потсетат на вечната борба на човекот и природата.

Најопасните железнички линии

Дали би се осмелиле да патувате по најстрашните железнички пруги во светот?
Датум: 14 Nov 2012

Супердрвјата во Сингапур

Неверојатни дрвја во новиот парк на Сингапур кои ќе ве остават без зборови...

10 најдобри локации за скокање со банџи

Потрагата по спојувањето на катарзата од дивата природа со адреналинот од екстремниот скок завршува на следните десет локации, најдобри во светот според повеќето скокачи.

Јапонската градина „Ника Јуко“ – вистински рај на Земјата

Не станува збор за обична цветна градина, туку за неверојатен предел кој е естетски обликуван за да придонесе за поголем мир и уживање на посетителите.