Науката ни покажува дека луѓето во отворени врски се посреќни

Неодамнешна студија открива дека луѓето во отворени врски се посреќни од оние што се во моногамни врски!

7 проблеми со кои сите парови неизбежно се соочуваат

Врките знаат да бидат многу послични отколку што мислите...

Како да бидете сингл? 3 работи кои сериските моногамисти треба да ги подобрат

Време е да го пренасочите вниманието на најважната личност во вашиот живот: себеси.

Зошто е толку тешко да се помине животот само со еден партнер?

Секој е исплашен од помислата дека од моментот на стапување во брак па сè до крајот на животот ќе мора креветот да го дели само со еден партнер. Зошто ни е толку тешко да бидеме моногамни?

6 причини зошто вистинскиот маж нема никогаш да ја изневери онаа која вистински ја сака

Иако веројатно не постои машко што лесно би одолеало на убава девојка без разлика дали е веќе зафатен, вистинскиот маж никогаш не би ја изневерил жената која ја сака. Зошто?

Дали е можно да сте вљубени во две личности истовремено?

Дали љубовта претставува целосна физичка и психичка посветеност на една личност кон друга, или чувствата се неограничени ресурси, така што е возможно да се сакаат две личности истовремено?
Датум: 03 окт 2012
, Автор: