12 митови за видот во кои не треба да верувате

Сигурно ви се познати речениците од типот „Немој да ги ставаш туѓи очила, бидејќи ќе ослепиш“ или „Не гледај телевизија толку многу, инаку ќе ослепиш!“

10 митови во кои веруваме поради моќта на рекламите

Рекламите многу често ја прикриваат вистината со цел да го натераат потрошувачот да го купи производот.

Внимавајте: 5 широко распространети митови за кондомите во кои мора да престанете да верувате

Иако може да се најдат насекаде, овие митови и понатаму ја следат употребата на кондомите.

7 митови за акните кои нема да ви помогнат да се ослободите од нив

Третирањето на акните е поврзано со многу митови кои всушност воопшто не помагаат, а некои од нив може дури и да ја влошат состојбата.

10 митови за давање прва помош што сериозно можат да ви го нарушат здравјето

Најпопуларните препораки можат да доведат до сериозни последици.

5 митови за бракот во кои треба да престанете да верувате

Голема е веројатноста и колегите, пријателите и семејството постојано да ви создаваат притисок за брак, но немојте да брзате и да направите нешто за кое што ќе зажалите.

13 митови за диносаурусите кои не се точни

Ќе се изненадите кога ќе дознаете дека поголемиот дел од фактите кои сме ги научиле за нив, всушност не се точни.

7 најголеми митови за мајчинството кои сите жени би требало да ги игнорираат

Одгледувањето на децата воопшто не е лесна работа, а секоја мајка се обидува да даде сѐ од себе.

12 митови и лаги за автомобилите во кои треба да престанете да верувате

Митовите се фокусираат на грешните информации кои се пренесуваат од генерација на генерација.

Дали вакцините предизвикуваат аутизам? 6-те најголеми митови и зошто сите тие се невистинити!

Неодамнешни истражувања покажуваат дека бројот на вакцинирани деца значително опаднал во некои делови од Австралија.

Најголемиот мит за секој хороскопски знак и вистината зад него

Погледнете по еден таков мит за секој хороскопски знак и вистината зад него.

Митови и факти за јаболковиот оцет

Како и многу други продукти, и јаболковиот оцет има свои здравствени придобивки кои можете да ги сретнете на многу веб-сајтови.