10 мистериозни работи кои биле пронајдени под вода

Во 2000-та година, Националната океанска и атмосферска администрација изјави дека 95% од океаните и 99% од океанското дно не се истражени.

Грешка во матриксот: 5 искуства кои покажуваат дека реалноста можеби не е реална

Дали знаете дека постои чудниот феномен кој луѓето го нарекуваат грешка (glitch)?

10-те најпознати и највредни изгубени богатства кои сè уште не се пронајдени

Ако пронајдете некое скриено богатсво, веднаш ќе станете богати, а може дури и познати.

Најчудните 10 теории на заговор за Ареа 51

Според досие од ЦИА, во 1955 година, трио од тајни оперативци барало локација во САД каде што ќе може да го тестира прототипот на шпионски авион.

Мистериозни технологии и пронајдоци кои се изгубени низ историјата

Во 21-от век ние настојуваме да ги гледаме древните технологии со малку презир. Но постојат повеќе изуми кои не им се јасни на модерните научници

10 мистериозни фотографии од минатото за кои сѐ уште имаме многу прашања

Погледнете некои од најмистериозните фотографии кои некогаш се направени.

ТВ серија: ОА (The OA)

Откако 7 години била исчезната, слепата Прери Џонсон се враќа дома, но со обновен вид и чудно однесување...

Можете ли да ја решите оваа детективска мистерија? Треба да обрнете внимание на само еден детаљ

Сѐ што треба да направите е да се ставите во улога на инспектор и да ја решите оваа детективска мистерија.

Разбудете го детективот во вас: Можете ли да ја решите оваа мистерија со помош на само една слика?

Обидете се уште веднаш да ја решите оваа необична детективска мистерија која ќе ви го направи пладнето поинтересно...

Филм: Нерв (Nerve)

Сакате да набљудувате или да играте?

Мистеријата е разоткриена: Зошто огледалата се толку морничави?

Нема ништо повознемирувачко од помислата дека одразот во огледалото е малку изместен.

Научниците конечно објаснија зошто понекогаш доживуваме дежа ву

Досега дадени се еден куп теории зошто се случува тоа, но ниту една не е докажана со сигурност, па овој феномен сѐ уште останува една од најголемите мистерии на човечката психологија.