Фото-манипулации пред ерата на Фотошоп

Jerry Uelsmann почнал да спојува фотографии години пред дигиталните алатки како Фотошоп да бидат достапни. Тој е фотограф од САД, кој се смета за предвесник на фото-манипулациите.
Датум: 17 јан 2012
, Автор:

Кога „Angry birds“ би биле вистински птици…

Уметникот Mohamed Raoof, кој е страстен обожавател на играта „Angry birds“, решил да направи фотографии од вистински птици и потоа дигитално да ги обои за да потсетуваат на „оригиналот“.

Неверојатни фотоманипулации

Се надевам дека значењето на моите фотографии не е ограничено и дека секој што ќе ги види може да ги доживее од своја гледна точка...