6 алтернативни употреби на лушпите од јајца на кои никогаш не би се сетиле

Лушпата од јајце е пријател на домот, а нејзините моќи ги користеле и нашите предци и тоа со добра причина.

Омекнете ја кожата на нозете со лушпа од банана

Внатрешноста на секоја лушпа е преполна со аминокиселини и еден куп витамини за негување кои ја смируваат и ја омекнуваат сувата кожа.

Цел живот погрешно сте ги лупеле портокалите

Како најлесно да се справите со лушпата на портокалот?

4 кул трикови со јајца

Верувале или не, возможно е да одите по јајца без да ги скршите. Погледнете и како можете да направите јајце со сребрен ефект и како лесно да го излупите, вадејќи ја целата лушпа одеднаш.
Датум: 15 Aug 2014
, Автор:

6 овошја кои веројатно ги јадете на погрешен начин

Некои видови овошје обожаваме да ги јадеме, но не ни се баш омилени за чистење, лупење и сечење.
Датум: 12 Aug 2014
, Автор:

Најлесниот начин да излупите варено јајце

Постојат неколку методи кои овозможуваат лесно отстранување на лушпата од јајцето, а најважниот и најдобриот од нив има врска со температурата.
Датум: 16 May 2014
, Автор:

Неколку одлични примени на јајцата освен за јадење и готвење

Ова се само неколку начини на кои можете поинаку да ги употребите за секојдневни работи.

Неверојатно интересен експеримент со јајце и оцет

Сте знаеле ли дека кога ќе потопите живо јајце во бел оцет и ќе го оставите да седи 2 дена, ќе настане хемиска реакција која целосно ќе ја разложи лушпата и сосема ќе го промени изгледот на јајцето?