Тестирајте ги вашите логички способности со овие детективски загатки

Сигурно како мали сте сонувале дека еден ден и вие ќе решавате мистериозни убиства. Овие загатки ќе ви овозможат да се почувствувате како вистински детектив.

Тест: Колку e добра вашата логика?

Одвреме-навреме животот ви нуди тешки задачи, а способноста да размислувате брзо и логично во некои ситуации станува неопходна.

Пробајте да ја решите оваа едноставна загатка што нема никаква врска со математика

За да го најдете решението потребно е само да размислувате покреативно и да ги погледнете работите од друга перспектива.

4 логички задачи кои ќе го разбудат вашиот мозок

Решете ги овие 4 логички задачи и нема сомнеж дека вашиот мозок ќе работи со полна пареа во текот на целиот ден.

Решете ја оваа загатка и откријте дали размислувате логички

Загатка која ќе ве поттикне да размислувате логички и практично.

Неверојатна загатка за сите генијалци

Бил Гејтс ја решил за 20 секунди.

4 начини на кои вашите емоции можат негативно да влијаат врз вашите одлуки

Научете како да ги препознаете чувствата кои ви ги замаглуваат мислите.

Смешни ситуации кои одлично ни ја покажуваат логиката на мачките

Зарем тоа купче камења е навистина поудобно од скапиот кревет кој неодамна сте ѝ го купиле?

Кај секоја жена е исто! Како работи женската логика?

Решив да направам вкусна и лесна салата за да го израдувам моето семејство. Салата од пилешко месо. Ми остана малку варено пилешко месо од вчера, сеедно, веќе никој нема да сака да го јаде...

Само најпаметните ќе преживеат: На вагата се 8 капсули, а само една е отровна

Овој пат за вас имаме една интересна загатка, во која се вклучени една вага и 8 капсули. Дали сте толку паметни за да ја решите и да избегате од собата?
12