Подобро од трчање и возење ролери: 7 причини зошто уште веднаш треба да почнете да лизгате!

Одлична вест е што никогаш не е доцна да започнете да се занимавате со рекреативно лизгање.

Артист си поиграл со законите на архитектурата

Ова е надреална инсталација на британскиот артист и проектант Алекс Чинек, на која изгледа како фасадата од тули лоцирана во Маргејт, Англија, да се слизнала надолу.

Белиот џеб – скриено дело на природата

Уште едно место на нашата убава планета кое измамува воздишки.

Неверојатни зимски спортови на природен холандски мраз

Бен Физбик е фотограф од Амстердам, кој неодамна ги направил овие прекрасни фотографии, на кои гледаме како Холанѓаните се лизгаат и едрат по мраз, на Gouwzee, залив во северна Холандија.