Во само 7 чекори трансформирајте се од тивок интроверт во бестрашен лидер

Ова животно патување можеби изгледа тешко, но не е невозможно.

Тие се силни, но нежни: Еве што треба да запомнете за припадничките на знакот Лав

Тие се силни лидери со нежна страна и можеби ви изгледаат како опасни лавици однадвор, но внатре тие се ранливи...
Датум: 06 Sep 2015

10 квалитети кои секој алфа маж треба да ги бара во својата девојка

Алфа мажите и алфа жените се оние кои го обликуваат светот. Тие се нашите лидери, оние кои ги поставуваат трендовите, нашите бељаџии, но и нашите иноватори. Без нив, човечката раса никогаш не би можела да напредува.

Што ги прави луѓето успешни? 8 правила на силните лидери

Патот до успехот е многу тежок и полн со препреки. Нема тајни, само правила до кои лидерите се држат. За да бидете најдобри во вашата работа погледнете ги следните правила.
Датум: 03 Feb 2015

6 карактерни особини кои ги имаат успешните жени

Никој од нас не се родил како лидер, но постојат начини на кои можеме тоа да го научиме.

Основни особини на лидерите

Лидери се луѓето кои се спремни за акција, фокусирани на крајната цел и кои ефикасно ги насочуваат другите да извршат одредена работа.
Датум: 16 Jan 2015
, Автор:

Заглавени во моментот: Како да се одглавиме и да тргнеме напред?

Секојдневно слушам како се жалиме дека економијата не ни била добра, примањата не ни се добри, патиштата не ни се добри, дека на работа не ни е добро, дека колегите не нè сакаат, дека менаџерите нè тормозат итн., итн.
Датум: 03 Dec 2014
, Автор:

Дали знаете да работите во тим?

Со цел подобро да функционираме како тим ние мора свесно и макотрпно да работиме на себе и на сите членови на тимот, како и да ги следиме некои од основните правила и принципи на функционирање во тим.
Датум: 21 Nov 2014
, Автор:

Мотивирачки и инспирирачки мисли и цитати кои ќе ве подигнат

Ова се 23 мисли и цитати кои ќе ве мотивираат и инспирираат и ќе ви го направат денот поубав.
Датум: 01 Oct 2014
, Автор:

Тест: Каква личност сте и како другите гледаат на вас?

Направете го овој интересен и забавен тест кој го открива вашиот карактер, како и перцепцијата што другите ја имаат за вас.
Датум: 26 Feb 2014
, Автор:

Зошто е убаво да се има брат или сестра?

Прочитајте ги експертските совети на д-р Џејмс Велборн, за битните работи кои децата можат да ги научат од нивните помали или постари браќа и сестри.

Хороскопските знаци и шефувањето

Дури и вашиот однос со шефот да е извонредно добар, секогаш има простор да го подобрите. Откријте каков начин на шефување применуваат хороскопските знаци...
12