Шокантната традиција на подврзување на стапалата во Кина

Замислете да влезете во чевли долги 7,6 см. За 88-годишната Занг Јун Јинг, тоа не претставува проблем, бидејќи таа е една од последните заостатоци на омразената кинеска традиција на подврзување на стапалата.
Датум: 26 Jul 2014
, Автор:

Што ќе се случи ако скршите јајце под вода?

Институтот за океанска наука од Бермуда го има изведено овој проект, во кој прикажуваат што ќе се случи ако скршите живо јајце, 20 метри под вода.

Соба за истурање на бесот

Дона Александер од Текас дошла до оригинално решение за сите оние кои се полни со бес и се под голем стрес, а не сакаат да го истурат врз своите најблиски...