Неверојатна трансплантација: Жена направила операција на кралска пеперутка со скршено крилце

Кога една од нејзините пеперутки се повредила, Роми знаела дека мора да помогне.

Креативно изработен ранец ви дава крилја

Не постои човек што барем еднаш во својот живот не сонувал да има сопствени крилја.

Интересни факти за пеперутките

Ви издвојуваме неколку интересни факти во врска со пеперутките.
Датум: 21 фев 2015
, Автор:

Неверојатно откритие: целата азбука сокриена во крилцата на пеперутките

Норвешкиот фотограф Шел Блок Сандвед забележал спектакуларни природни дизајни на пеперутките, кои неверојатно многу потсетуваат на буквите од американската азбука и едноцифрените броеви од 0 до 9.

Новата колекција есен/зима 2012 на „Адидас“ креирана од Џереми Скот

Повторно е вклучен неговиот препознатлив модел на обувки со крилја, но овој пат има и многу чудни и необични форми, дезени, бои и силуети.

Баба Рога и нејзините „митолошки колеги“

Се сеќавате ли на Баба Рога? Многумина од нас штом го слушнеа ова име стануваа најпослушните деца на светот, ги празнеа чиниите и веднаш заминуваа на спиење. :-)
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

Метаморфоза на женско лице во пеперутка

Во фотосеријата „Camouflage“ од фотографот Карстен Вите, колоритни крилца од пеперутки се проектирани на убавите лица на прекрасните моделки...

Дизајнирани пеперутки

Звучи скоро невозможно, кревките крилца на пеперутките да се користат како платно за сликање, но францускиот артист Сара Гарзони ги отстранува сите причини за сомнеж во остварливоста на оваа идеја.
Датум: 02 сеп 2011
, Автор:

Волшебни пеперутки со проѕирни крилја

Погледнете ги убаво овие пеперутки со стаклени крилја, восхитувачки вид кој ја збунува науката.