Талентирани и инспиративни: Дознајте кои се 5-те најкреативни хороскопски знаци

Секако дека сите луѓе се креативни на свој начин, но следниве знаци едноставно зрачат со креативна енергија!

Креативни полици за книги кои ќе посакате уште веднаш да ги имате во вашиот дом

Погледнете ги овие идеи кои ќе можете да ги искористите за во вашиот дом.

15 креативни билборди ширум светот

За да го привлече вниманието на луѓето, рекламата мора да биде оригинална и добро смислена.

20 интересни и функционални додатоци за вашата канцеларија

Овие предмети се креативни, а истовремено и многу функционални, па, дефинитивно ќе сакате да ги поседувате!

Најкреативните клупи и места за седење ширум светот

Доказ дека креативноста може да ги трансформира досадните улици во пријатни места за седење.

Како нашиот мозок создава креативни и оригинални идеи?

Според истражувачите, креативноста е способност да размислуваме на нови и оригинални начини за решавање на проблемите.

10 работи кои креативните луѓе ги прават различно, а не ни забележуваат

За креативните луѓе не постојат зборовите погрешно, лошо или гадно, туку само уникатни начини на изразување на секоја индивидуа.
Датум: 07 Apr 2015

10 чудни прашања поставени на интервју за работа

Кандидатите понекогаш мора да се справуваат со чудни прашања на интервјуата за работа, па дури и со лични и тимски задачи. Дури и да изгледа непотребно, сепак треба да се обидете да останете со позитивен однос до крајот на интервјуто.
Датум: 15 Aug 2014
, Автор:

30 прекрасни врати кои изгледаат како да водат кон некои нови светови

Постојат многу креативно изработени врати низ светот, а ние ги издвојуваме најпрекрасните 30.
Датум: 05 Jul 2014
, Автор:

За мотивацијата и успехот…

„Креативните личности се мотивирани од желбата да успеат, а не од желбата да бидат подобри од другите.“
Датум: 22 Apr 2014
, Автор:

20 креативни одговори на школски тестови од големи паметковци

Точниот одговор не е секогаш и најдобриот, барем ако споредуваме со овие паметни одговори за кои мора да се даде признание.
Датум: 03 Apr 2014
, Автор:
12