10-те најбарани украдени уметнички дела

Голем број уметнички дела се изгубени, но овие ремек-дела на сликарството се меѓу најбараните во светот.

Безобразни папагали пијат туѓ милкшејк

Група стрвни австралиски шарени папагали, се потепале да вкусат од чоколадниот милкшејк на едно девојче, во кафуле во Квинсленд, Австралија.

Како се краде автомобил во Русија?

Иновативните Руси демонстрираат нов начин на кражба на автомобил, кој изгледа поприлично лесен. :)
Датум: 16 Nov 2012
, Автор:

10 познати личности на кои им биле украдени делови од мртвите тела

За време на аутопсијата, бил отсечен пенисот на Наполен Бонапарта и прошверцуван надвор од островот Св. Елена...
Датум: 08 Nov 2012
, Автор:

Најопасните плажи во светот

Од ајкули и медузи до активни вулкани, посетувањето на некоја од овие плажи може да биде многу опасно...
Датум: 29 Aug 2012

Факти за фантастичниот Чарли Чаплин

Замислете, се има пријавено на натпревар за човек кој најмногу личи на него и освоил трето место. :)
Датум: 09 Aug 2012
, Автор:

Синџир хотели во Австралија ги предизвикува гостите да украдат уметничко дело

„Art Series“ ги повикува гостите да го украдат делото на цртачот на графити, Бенкси, вредно 15.000 долари.
Датум: 16 Dec 2011
, Автор: