„Изгледот не е важен“ – рече девојката од насловната страна

Изгледот не е сè. Проценувањето на луѓето според нивниот изглед е сосема погрешно и плитко размислување. Тогаш зошто Пепелашка не си појде на балот облечена во парталави алишта?
Датум: 09 Mar 2014
, Автор:

Клишеа што ги среќаваме на кориците на книгите

Силуета на маж, жена во долг бел фустан, штикли, женски нозе – ова се само дел од клишеата кои ги среќаваме на кориците на книгите.
Датум: 10 Oct 2013
, Автор:

Не оценувај ја книгата според кориците

Сè што мислите дека претставува некаква маана во вашиот изглед, носете го како да е ваша најголема предност. Така ќе се ослободите од глупавите мисли кои ве влечат назад и ви кажуваат дека, во светот на сите совршени лица од насловните страни, вие не сте убави.
Датум: 01 Sep 2013
, Автор: