Во недела љубителите на винил-звукот ќе можат да разменуваат и купуваат/продаваат грамофонски плочи во арт-кафето „Концепт 37“

Во недела, на 7 ми мај, со почеток од 12.00 часот во арт-кафето„ Концепт 37“ по трет пат ќе се одржи продажба и размена на грамофонски плочи/винили.
Датум: 05 May 2017
, Автор:

Малку поинаков Св. Валентин во Концепт 37

На 13 февруари, сабота, ден кога сите вљубени го слават Св. Валентин, арт-кафето „Концепт 37“ се запраша што планираат да прават сите останати „сингл“ момци и девојки кои љубовта сѐ уште не ги пронашла.
Датум: 12 Feb 2016
, Автор:

ВО КОНЦЕПТ 37: Изложба на „Мика“ – рачно изработени предмети од кожа

На првата самостојна изложба на Гоце Новачевски и брендот МИКА, која ќе се одржи во aрт кафето „Концепт 37“ во Скопје, ќе бидат претставени уникатно дизајнирани предмети од кожа, кои во себе содржат уметничка и функционална вредност.
Датум: 01 Dec 2015
, Автор:

Прва самостојна изложба на графичкиот дизајнер и сликар Зоран Кардула

На 6 ноември, петок, со почеток во 20.30 часот во арт-кафето „Концепт 37“ за прв пат пред скопската публика Зоран Кардула ќе ги прикаже своите дела интегрирани во вонредно возбудлива приказна наречена „Elegant, Beautiful, Mystical“ изработени во туш техника со дигитална обработка.
Датум: 05 Nov 2015
, Автор:

Роденден на Рузвелтова 37.

На 3-ти јули, четврток од 17 часот, на концептуалната плажа заедно со бендот Хабанита. Апостолки не се задолжителни, но се пожелни кога седите на песок. :)
Датум: 02 Jul 2014
, Автор:

Белградскиот илустратор кој го освои Фејсбук со изложба во „Концепт 37“

Денес, кога мораме да признаеме дека со друштвените медиуми владеат стикери со животни, љубовни пораки, „self-help“ препораки и други разни цитати – ретко кој од нив навистина може да ни го задржи вниманието. Но, кога говориме за Марко, познатиот белградски илустратор и неговата стр
Датум: 20 Mar 2014
, Автор:

Дизајнерски лампи во Концепт 37

Во четврток, на 28 ноември, со почеток во 20.30 часот, во концептуалното кафуле „Концепт 37“ (на улица Рузвелтова 37), ќе се одржи промоција на најновата серија лампи, креирани од македонскиот дизајнер и мултимедиjален уметник Бојан Кртолица.
Датум: 26 Nov 2013
, Автор: