Совети од преговарач на ФБИ: Како да ги натерате луѓето да го направат тоа што вие го сакате?

Ги знаете ли оние луѓе од ФБИ кои во филмовите одат да преговараат со некого кој држи заложници барајќи нешто и заканувајќи се дека во спротивно ќе ги убие? Марк Гоулстон ја работел оваа работа во вистинскиот живот.

Ужасни шефови (Horrible Bosses)

Филм за мобингот, за малтретирањето на работното место и за професионалните психопати со чии лик и дело речиси сите сме се запознале, но сме морале да премолчиме...