Вивидни фотографии од Втората светска војна

Во нашите сеќавања остануваат само црно-белите слики кои ги гледаме во учебниците и на филмовите. Сепак, луѓето се бореле во боја, и тоа во многу живи бои.
Датум: 01 Jul 2013
, Автор:

Жени и воени авиони – поинаков поглед кон историјата

Колор-фотографии на жени кои помагаат во изработката на воени авиони во 40-тите години, кои во оригинал се црно-бели.