Прекрасни колажи од фотографии го илустрираат минувањето на времето во светските метрополи

Прекрасни фотографии кои ја илустрираат трансформацијата на денот во ноќта.

Уметноста на прозорците

Уметноста може да се пронајде на секое место, а фотографoт Андре Гонсалвес, кој потекнува од Португалија, ја пронашол во убавината на прозорците, детаљ на кој неговите колеги не обрнуваат многу внимание.

Колажите никогаш не изгледале поубаво: Апликации кои ќе ги разубават вашите Инстаграм фотки

Скоро сите Инстаграм корисници делат една заедничка дилема – од една страна, секој ден имаат толку многу фотографии за споделување, а од друга страна не сакаат претерано да им досаѓаат на своите следачи. Решението е во фотоколажите.
Датум: 11 Jun 2015
, Автор:

Колажи од стари фотографии претворени во разгледници од најубавите градови ширум светот

Артистот Вик Мјунез опсесивно собира винтиџ фотографии и разгледници кои потоа ги сече и претвора во прекрасни колажи кои ни ги покажуваат најубавите градови ширум светот во едно малку поинакво светло.

Неверојатни колажи го покажуваат движењето на времето

Магична репрезентација на движењето на времето во една мирна фотографија.

Неконвенционален приказ на спомените од детството

Овој прокет е дел од нејзината втора самостојна изложба, каде таа користи стари книги, магазини и постери од различни временски периоди за да создаде оригинален уметнички израз
Датум: 08 Aug 2014

Несекојдневни „форензички колажи“

Мајкл Мејпс во својата уметност употребува примероци од коса, отпечатоци од прсти, фотографии, накит итн. или накратко „биографска ДНК“.

10 типови луѓе што ги среќаваме на Инстаграм

Секогаш кога ни е досадно, прегледуваме што има ново на Инстаграм. Но, дали некогаш сте размислувале што говорат за вас сликите што таму ги објавувате?
Датум: 21 Feb 2014

Колажи кои претставуваат микс од стилови, материјали и бои

Уметноста од навидум неповрзани делчиња да се добие нешто ново и прекрасно...

Неверојатно добри колажи

Овие фантастични колажи се дело на Дерек Горс кој по потекло е од Њујорк, САД. Тој со помош на стари весници, магазини и други слични изданија, успева да ги состави овие импресивни дела.