Инспиративни мантри кои треба да си ги повторувате секој ден иако се клише

Понекогаш кога ни недостасува мотивација или имаме лош ден, повторувањето на некоја мантра навистина може да помогне.

15 здодевни клишеа кои ќе ги слушнете после раскинување

Врската која мислевте дека ќе трае засекогаш, партнерот за кој мислевте дека е вистинскиот, животот кој го испланиравте – повеќе ги нема.

8 вечни правила за животот и врските

Клишеата постојат со причина, тие се животни лекции.
Датум: 15 Jun 2015

Смешни или клише совети за пишување кои навистина функционираат

Без разлика колку или што пишувате, дали објавувате или си пишувате за себе, ова се неколку совети кои само звучат клише.
Датум: 17 Oct 2014
, Автор:

Клишеа што ги среќаваме на кориците на книгите

Силуета на маж, жена во долг бел фустан, штикли, женски нозе – ова се само дел од клишеата кои ги среќаваме на кориците на книгите.
Датум: 10 Oct 2013
, Автор:

Клише фотографии од одмор кои луѓето ги споделуваат на Фејсбук

Доколку отидете на одмор и не ги направите сите овие видови фотографии по неколку пати и потоа не ги објавите на Фејсбук во истата милисекунда кога ќе пристигнете дома, е исто како да не сте биле на одмор, нели?

Не оценувај ја книгата според кориците

Сè што мислите дека претставува некаква маана во вашиот изглед, носете го како да е ваша најголема предност. Така ќе се ослободите од глупавите мисли кои ве влечат назад и ви кажуваат дека, во светот на сите совршени лица од насловните страни, вие не сте убави.
Датум: 01 Sep 2013
, Автор:

Несфатените фраерски ставови

Џони Браво можеби е само лик од цртаните, но со сигурност е одраз на сите „јаки фраери“, а воедно се користи за да се исмеат истите.
Датум: 03 Mar 2013
, Автор:

Љубовни клишеа

Љубовни пораки, писма, песни, слатки зборови... Моето прашање е, колку жените „паѓаат“ на клише постапки и фрази кога станува збор за љубовта?
Датум: 20 Jan 2013
, Автор:

5 работи што треба да престанете да ги правите во 2012 година

Одвојте дел од вашето скапоцено време и посветете неколку минути на ден размислувајќи колку продуктивно го трошите времето од денот и како да скратите на губење време на „непотребни“ работи.
Датум: 14 Jan 2012
, Автор: