Научниците откриваат: Зошто е добро да се биде тврдоглав?

Научниците веруваат дека клучен елемент на долговечноста е една карактерна особина која обично ја сметаме за негативна.

Истражувањата покажале дека гушкањето ја подобрува генетика на бебињата

Без сомнение родителството е вистински предизвик. Но за среќа, новите истражувања помагаат во откривањето на најдоброто за вашето малечко.

Зошто сè повеќе жени си го задржуваат моминското презиме?

Истражувачи од Универзитетот Невада направиле истражување кое го нарекле „Сексуални улоги“. Истражувањето е за тоа како околината ги гледа мажите чии сопруги го задржале своето моминско презиме.

Најголемите митови за модерните мажи и вистината зад нив

Во истражувањето за најпопуларните стереотипи за мажите учествувале повеќе од 3.500 луѓе. А, ова се резултатите!

Не е глутенот секогаш виновен: Што на некои луѓе навистина им пречи кога јадат леб?

Според резултатите на една нова студија изгледа дека личностите кои сметаат дека се чувствителни на глутен всушност се чувствителни на фруктани кои исто така се наоѓаат во пченицата.

Психолошката причина зошто некои луѓе плачат после секс

Резултатите од истражувањето покажале дека 46% од испитаниците плачеле барем еднаш после секс.

Децата кои редовно „јадат“ ќотек може да имаат проблеми со менталното здравје кога ќе пораснат

Според истражувачите од Универзитетот во Мичиген, ќотекот може да доведе до голем број проблеми со менталното здравје.

Сега можете да истражувате други месечини и планети со Google Maps

Ако имате желба да ја истражувате вселената, имаме добри вести за вас.

Интересна студија: Родените во 1930-тите имаат најмногу секс, а оние во 1990-тите најмалку…

Едно истражување од САД покажало дека луѓето денес имаат помалку секс отколку пред една деценија...

Кој пее, зло не мисли: Дали знаете дека пеењето може да ви го промени мозокот?

Иако музиката е присутна во многу различни области од нашиот живот, честопати ги забораваме нејзините здравствени придобивки.

Мажите кои се венчаваат со покрупни жени имаат 10 пати посреќен живот од останатите

Едно неверојатно психолошко истражување открило дека дебелките жени имаат посреќни мажи!

Неверојатно откритие: Изворот на дислексија не се наоѓа во мозокот!

Најверојатно сте чуле за нарушувањето дислексија кое создава потешкотии во читањето, изговорот и поврзувањето на зборовите со нивните значења.