Научниците откриваат: 12 чудни знаци кои укажуваат на висока интелигенција

Се покажало дека вашата висина, тежина, должина на прстите, па дури и бојата на очите можат да го покажат вашето ниво на интелигенција.
Датум: 22 Mar 2018

Зошто сè уште немаме пронајдено лек за рак?

Еден од двајца луѓе ќе добие рак во некој период од неговиот живот. Овој застрашувачки факт го поттикнува очигледното прашање: Зошто сè уште не постои лек?
Датум: 14 Mar 2018

Австралија е на пат да стане првата држава што ќе го искорени ракот на грлото на матката

Со напорна работа, научниците сметаат дека ракот на грлото на матката може да стане болест од минатото.
Датум: 12 Mar 2018

Застрашувачки истражувања покажуваат дека поминуваме 6 часа дневно гледајќи во екран

Психолозите почнуваат да предупредуваат за штетната зависност која ја имаме од екрани, вклучувајќи ги смартфоните и телевизорите.
Датум: 08 Mar 2018

Најновите истражување покажуваат постоење на црна дупка која ви овозможува да живеете безброј иднини

Според повеќето астрофизичари, штом ќе влезете во црна дупка, толку е со вас, гравитацијата ќе ве повлече кон сингуларноста.
Датум: 06 Mar 2018

Истражувањата откриваат: Интелигентните жени пијат повеќе алкохол!

Неодамнешните истражувања покажале дека жените со висок коефициент на интелигенција се склони кон пиење алкохол.

Корисни психолошки факти кои секојдневно ги гледаме, но не ги забележуваме

Погледнете некои од најинтересните психолошки факти кои сигурно не сте ги знаеле или забележале.
Датум: 12 Jan 2018

Научно докажани факти кои воопшто нема да ви се допаднат

Некои од овие факти ги знаете, а некои пријатно ќе ве изненадат.

Атеистите ќе ги надбројат верниците до 2038 година

Религијата е важен дел од човештвото и неговото постоење, но најновите истражувања покажале дека атеизмот ќе ја надвладее религијата во иднина.

Контроверзно научно откритие: Каква музика најчесто слушаат психопатите?

Музиката што сакате да ја слушате може да открие многу работи за вашата личност.

10 неочекувани работи кои наскоро може да исчезнат

Едно истражување претпоставило дека во овој век популацијата ќе стигне до 9,4 милијарди. Ова се лоши вести бидејќи уште сега немаме доволно ресурси за целата популација.
Датум: 26 Sep 2017

Одлични вести за сите љубители на кафе: Оваа напивка може да ви го продолжи животот!

Станува збор за две истражувања кои откриле дека редовната консумација на кафе е поврзана со подолгиот животен век.