Најважните вежби за истегнување според еден јога учител

Секојдневното изведување на овие вежби ќе ви помогне да ги издолжите мускулите, да се ослободите од напнатоста и да го одржите вашето здравје.

5 едноставни начини да станете пофлексибилни

Ако ги практикувате следниве неколку навики секој ден, не само што ќе можете да ја одржите вашата флексибилност, туку и значително ќе ја подобрите.

Што се случува кога ги „крцкате“ прстите на рацете и дали оваа навика е опасна?

Многу луѓе уживаат додека ги истегнуваат прстите на рацете и притоа се слуша звук на крцкање.

Задолжителни вежби кои треба да ги правите после секое трчање

Загревањето пред и истегнувањето после физичка активност претставуваат суштината на секој тренинг.
Датум: 09 фев 2016

8 лесни јога вежби за истегнување на целото тело

Овие вежби се добредојдени за оние кои сакаат да го истегнат телото, пред сè грбот, кичмата и нозете, бидејќи тие се најоптоварени делови од телото при секојдневните активности.

Болки во грбот: 20 совети кои ќе направат болката да исчезне

4 од 5 жени страдаат од големи болки во грбот и поради тоа мораат да одат на лекар. Тоа значи дека ако сте жена, постојат 80% шанси да бидете жртва на повреди на грбот.

Истегнувања на телото кои ви ја подобруваат формата и ве ослободуваат од болки

За да изгледате повисоки, да ги затегнете страничните мускули и да се ослободите од болките во грбот, вратот, рамењата и главата...
Датум: 03 јул 2014
, Автор:

6 јога вежби кои ќе ви помогнат да се ослободите од стресот

Кога сме под стрес, нашите мускули се напнати, мислите несредени и многу потешко е да се сконцентрираме и ефикасно да ја завршиме работата...

Редовни вежби на работното биро за опуштање на телото и умот

Вежбите треба да се прават секој час и тоа во времетраење од по 5 минути.
Датум: 22 сеп 2010
, Автор: