Генијални измамници на тестови кои ја заслужуваат највисоката оценка за нивната креативност

Мамењето и препишувањето на тестови е погрешнo, но, постои посветла страна на сѐ.

Како да надмудрите тест на заокружување кога не го знаете добро материјалот?

Со овие нема да ги погодите сите точни одговори, но значително ќе си ги подобрите шансите за поминување на тестовите.

Бидете поефективни во учењето со помош на овие 4 совети

За време на тримесечје, полугодие или колоквиумска недела, учениците/студентите се под преголем стрес, уморни, а сепак се чувствуваат недоволно спремни за периодот кој им претстои.
Датум: 27 Nov 2014

Митот за ЕКТС: Кој е виновен за слабиот квалитет во македонското високо образование?

Дали Болоњската декларација и ЕКТС се лошиот вирус кој носи неквалитет во нашето образование?

Како да се справите со стресот за време на испитната сесија?

За полесно да се справите со стресот во најкритичните моменти, издвојуваме неколку совети, кои се надеваме дека ќе ви помогнат.
Датум: 04 Jun 2014

Која е тајната за да останете мотивирани на факултет?

Еве како да останете мотивирани, одговорни и продуктивни на факултет.
Датум: 06 Feb 2014
, Автор:

Синдромот „Испитна сесија“

Низ што поминува секој студент за време на испитната сесија...

9 совети за учење кои навистина помагаат

Неколку совети и трикови кои можат да ви помогнат многу полесно да го совладувате материјалот...

4 интересни факти за црвената боја

Научниците велат дека црвената боја, за разлика до другите бои, предизвикува јасно препознатливи чувство кај луѓето.
Датум: 29 Mar 2012
, Автор: