9 паразити што можеби веќе живеат во вашето тело

Паразитите се организми кои живеат на друг организам и се хранат од него. Погледнете кои се нјачестите паразитски инфекции и кои се нивните симптоми.
Датум: 12 Feb 2018

Имате проблеми со габична инфекција? Обидете се да ја излечите со јаболков оцет!

Оваа течност навистина може да ни го излечи целото тело и однадвор и однатре.

Веднаш проверете: Што восокот од ушите може да открие за вашето здравје?

Нормалниот восок од ушите може да биде помеѓу портокалова и кафеава боја, но што доколку тоа е поинаку?

Што да направите кога нешто ќе ви влезе во окото и како да избегнете инфекција?

Со помош на овие совети безбедно ќе ја отстраните честичката и нема да создадете поголеми компликации.

10 застрашувачки болести кои се речиси искоренети благодарение на вакцините

Не може да се негира фактот дека појавата на многу заразни болести е намалена по појавата на вакцините.

4 начини на кои можете да закачите сексуално-преносливи болести дури и ако не сте имале секс

Сексот не е единствениот начин од кој можете да се заразите со сексуално-пренослива болест...
Датум: 09 Jul 2015

Неколку начини да ги спречите габичните инфекции

Ситуацијата не е толку страшна колку што ви изгледа на почетокот и доколку ги следите овие совети ќе можете лесно да се заштитите од повторна габична инфекција...

10 работи кои вашата вагина се обидува да ви ги каже. Кога само почесто би ја слушале…

Бидејќи вашата вагина има свои начини на кои ве известува што се случува со вашето тело, би требало да ја слушате што има да ви каже.
Датум: 26 Jan 2015
, Автор:

Што ви кажуваат дланките за вашето здравје?

Погледнете ги вашите дланки и проверете дали имате некој од од овие 6 симптоми.
Датум: 06 Aug 2014
, Автор:

Дали ниските температури предизвикуваат настинка?

Дали е доволно да се облечете во нешто потопло за да се заштитите од настинката?

Дали е безбеден сексот во вода?

Сексот во вода звучи навистина возбудливо, но дали сте размислиле добро за несаканите последици кои може да ги донесе, како и за тоа колку е безбеден?
Датум: 09 Aug 2012
, Автор:

Умници – што да се прави со нив?

9 од 10 луѓе имаат барем по еден заглавен умник, додека третина од популацијата ги нема воопшто.
Датум: 15 Mar 2012
, Автор:
12